Menu
Wolverhampton-keeper John Ruddy måtte storspille for å sikre 1-0-seieren over lille Chorley i FA-cupen. Her slår han en avslutning over mål. Foto: Jon Super, AP / NTB

Wolves hanglet videre tross store Chorley-sjanser

Vitinhas langskudd etter ti minutters spill sendte Wolverhampton videre i FA-cupen, men Premier League-laget måtte slite hardt mot askeladden Chorley.

Av NTB | 22.01.2021 23:23:05

Sport: – Jeg synes vi var det beste laget etter pause. De hang i tauene, og vi kan være stolte av det vi gjorde i dag. De viste oss respekt ved å mønstre et sterkt lag, og vi ga dem kamp, sa Chorley-spiss Connor Hall til BT Sport.

– Vi er skuffet etter 0-1, og det sier mye. All ære til gutta for det de gjorde i dag. De er deltidsspillere, men det ble farlig hver gang vi angrep, sa Chorley-manager Jamie Vermiglio.

Hjemmelaget fra nivå seks i fotball slo ut Derby i forrige runde. Det var riktig nok et Derby-lag som måtte stille med junior- og ungdomsspillere på grunn av et omfattende koronautbrudd i førstelagsstallen.

Annerledes var det for John Ruddy i Wolves-målet. Han måtte flere ganger i aksjon, og særlig imponerte han i det 61. minutt da han på akrobatisk vis slo hodestøtet fra Andy Halls over mål.

Connor Hall, som scoret både i 1., 2. og 3. runde, tvang også Ruddy til en god redning i 2. omgang.

Wolves startet med fem av spillerne som startet i forrige Premier League-kamp.

Bare en gang tidligere har Chorley møtt et lag fra øverste divisjon i engelsk fotball. Det var for 120 år og 362 dager siden, da laget tapte for Notts County i januar 1900.

Wolverhampton møter Southampton eller Arsenal i åttedelsfinalen.

Fredag viste Chorley at laget kunne hevde seg også mot et Premier League-lag. Wolverhampton måtte jobbe hardt for å ta seg videre. Vitinhas scoring var lagets eneste avslutning mellom stengene, og Chorley-keeper Matthew Unwin trengte ikke å gjøre en eneste redning resten av kampen.

– De var godt organisert. Vi burde ha beveget ballen raskere, men seiere er seier. De var seige, sa Wolves-manager Nuno Espírito Santo til BT Sport.

(©NTB)

Flere nyheter: