Menu
Basketballstjernen Brittney Griner er dømt til ni års fengsel i Russland. Foto: Jevgenia Novozjenina / AP / NTB

WNBA-stjernen Brittney Griner dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling

Den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner er i en russisk rett kjent skyldig i narkotikasmugling og dømt til ni års fengsel.

Av NTB | 02.08.2022 17:30:47

Griner har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina.

31-åringen ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde av narkotisk stoff, noe som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

Mens aktor i sitt sluttinnlegg torsdag la ned påstand om fengsel i ni og et halvt år, ba Griners forsvarer om at hun får gå fri. Hun pekte blant annet på at amerikaneren har plettfritt rulleblad og har gitt store bidrag til utviklingen av russisk basketball.

Kort tid etter sluttinnleggene sa dommer Anna Sotnikova at Griner er funnet skyldig etter tiltalen og at hun må sone en fengselsstraff på ni år.

Griner har vunnet to OL-gull med USA og en WNBA-tittel med Mercury. Hun har de siste seks og et halvt år spilt for Jekaterinburg i vinterhalvåret når det ikke er sesong i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: