reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Wizz Air til sak mot Stord kommune

Lavprisselskapet har sendt varsel om søksmål mot flere kommuner og fylker etter debatten om selskapets forhold til fagforeninger. Stord kommune er blant de saksøkte.

Av Egil M Solberg | 28.12.2020 09:57:16

Lufttrafikk: I en pressemelding mandag morgen skriver flyselskapet følgende:

«Wizz Air reagerer på det faktum at folkevalgte lokale og regionale organer, og det statseide selskapet Statnett, har vedtatt boikott uten å vurdere lovligheten av boikotten og uten noen saksforberedelse».

Overfor E24 er Stord-ordføreren krystallklar: Kommunen står bak vedtaket som har fått flyselskapet til å se rødt – og kommer ikke til å reversere det, slik Wizz Air forlanger for å legge søksmålet ifra seg.

– Vi blir ikke særlig skremt. Og vi kommer ikke til å endre vedtaket vårt, sier Epland til E24.

Flyselskapet understreker at de ikke ble kontaktet før vedtakene ble gjort.

Wizz Air har sendt søksmålsvarslet til Agder fylkeskommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Bergen kommune, Viken fylkeskommune, Stord kommune, Oslo kommune og Statnett.

– Et vedtak om boikott er noe ganske annet enn en fri meningsutveksling. Slike vedtak har til hensikt å skape en avkjølende og avskrekkende effekt på publikum, og har en åpenbar konkurransevridende virkning, sier Wizz Air-direktør Marion Geoffroy i en kommentar til E24.

Flere nyheter: