reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av koronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Wizz Air har fem koronasmittede etter én ukes drift i Norge

Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på korona.

Av NTB | 12.11.2020 07:53:12

Økonomi og næringsliv: – Fem av våre besetningsmedlemmer har testet positivt, og tre av dem er allerede på bedringens vei. De to siste vil bli testet på nytt torsdag. Alle er isolert i tråd med norsk regelverk, skriver informasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air i en epost til Dagens Næringsliv.

Det er nå en uke siden selskapet begynte å fly innenriks i Norge med fly og ansatte stasjonert på Oslo lufthavn. Mye av virksomheten baserer seg på å bruke piloter og kabinansatte fra Polen, der det er mye mer koronasmitte enn i Norge.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier virksomheten i Norge må stenges hvis det er fare for at Wizz Air importerer smitte til Norge.

– Over 100 kommuner i Norge har allerede smitte importert fra Polen. Flyene derfra kan være potensielle smittebomber, og Wizz Air kan være en superspreder, sier Johansen til DN.

Han mener selskapet opptrer uansvarlig.

– Helseministeren må gripe inn overfor Wizz Air. Hvis ikke de kan gi gode svar, må deres forretning i Norge stanses umiddelbart. Vi kan ikke ta slike sjanser, sier Johansen.

(©NTB)

Flere nyheter: