Menu
Et fly fra det ungarske lavprisselskapet Wizz Air parkert på lufthavnen Schönefeld i Berlin i Tyskland. Foto: Patrick Pleul, DPA / NTB

Wizz Air åpner innenriksruter fra Oslo

Det ungarske flyselskapet Wizz Air åpner innenriksruter i Norge og tar opp konkurransen med SAS og Norwegian.

Av NTB | 06.10.2020 14:08:00

Økonomi og næringsliv: I første omgang er det snakk om tre ruter innenlands i Norge, fra Oslo til Bergen, Oslo til Trondheim og fra Oslo til Tromsø.

Fra Oslo til Bergen blir det fire daglige rundturer, det blir det også fra Oslo til Tromsø, mens det fra Oslo til Trondheim blir to. Lavprisselskapet tar fra 199 kroner per billett på de nevnte rutene.

Flyene skal begynne med flygningene fra 5. november. Flyene som skal på vingene i Norge, er av typen Airbus 320 og 321 med 230 seter.

– Dette er en milepæl for Wizz Air og en stor dag også for Norge, sa administrerende direktør József Váradi i selskapet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge DN.

Han la til at selskapet har stor appetitt på det norske markedet, og at målet er vekst.

Wizz Air er Ungarns største flyselskap, og det nest største lavprisselskapet i Europa, med en flåte på 133 fly. I Norge har selskapet ruter fra Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Molde, Gardermoen, Torp, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.

Det nye flyselskapet planlegger å starte opp med fem fly og ha første fly i lufta i løpet av første halvår i 2021. Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022.

Mer enn 25 personer jobber nå med å bygge opp det nye flyselskapet. De har bedt om økonomisk støtte fra Næringsdepartementet.

På pressekonferansen trakk Várandi fram viktigheten av bærekraftig økonomi, og at dette er noe selskapet tar med seg til Norge.

Nyheten kommer etter at det tidligere tirsdag ble kjent at Erik G. Braathen, som har bakgrunn blant annet som styremedlem og investor i Norwegian, starter opp et nytt flyselskap.

(©NTB)

Flere nyheter: