reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Aslak Fonn Witry var viktig for Djurgården søndag. Her fra tiden i Ranheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Witry markerte Allsvenskan-comebacket med assist og seier

Aslak Fonn Witry slo innlegget til det som ble det første målet i Allsvenskan etter koronapausen. Djurgården slo Sirius 2-0 søndag.

Av NTB | 14.06.2020 14:04:16

Medisin og helse: Witry og Djurgården er regjerende svenske seriemestere i fotball, men som følge av viruspandemien tok det lang tid å komme i gang med sesongen der fjorårstriumfen skal forsvares.

Da avspark ble tatt søndag var det gått 225 dager siden Stockholm-klubben, som også har Fredrik Ulvestad, Erland Tangvik og Per Kristian Bråtveit i sin spillerstall, feiret 2019-gullet.

I forkant av åpningskampen i Uppsala ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om alle som har mistet livet som følge av koronaviruset.

Da fotballsesongen omsider kom i gang, 71 dager etter den opprinnelig planlagte starten, brukte Djurgården kun 24 minutter på å finne veien til nettmaskene. Et presist frispark fra tidligere Ranheim- og RBK-spiller Witry ble stanget i mål av Erik Berg. Det var det første målet som ble scoret i Sverige etter oppstarten.

Det banet veien for seieren til de regjerende mesterne. På tampen av kampen la innbytter Oscar Pettersson på til 2-0.

Oppgjøret ble i tråd med smittevernreglene som foreligger spilt for tomme tribuner. Følelsen av stillhet fra tribunene gjorde opplevelsen spesiell for spillerne.

– Det var supermerkelig, men man må gjøre alt for å få opp adrenalinet, sa målscorer Erik Berg til D Play.

Witry og Fredrik Ulvestad spilte hele kampen for Djurgården. Per Kristian Bråtveit var ubenyttet reserve.

I Stockholm slo Hammarby Östersunds 2-0. Eirik Haugan, som gikk rett fra Hødd på nivå tre i Norge til Östersund i februar 2019, spilte hele kampen som midtstopper.

(©NTB)

Flere nyheter: