reklame for Utvik Autoservice
Menu
Jonas Wind (til v.) bidro med to mål og en assist da FC København slo den tyrkiske seriemesteren Basaksehir og tok seg til kvartfinale i europaligaen. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau via AP / NTB scanpix

Wind i seilene for Solbakkens FCK, til kvartfinale i europaligaen

To mål og en assist fra Jonas Wind ga Ståle Solbakkens FC København 3-0-seier over den tyrkiske seriemesteren Basaksehir og plass i europaligaens kvartfinale.

Av NTB | 05.08.2020 21:47:59

Sport: Der blir det en norsk trenerduell mot Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United. Den kampen spilles mandag i Köln, der Solbakken hadde en kort og problemfylt tid som trener for byens bundesligalag.

FCK tapte 0-1 i den første kampen i Istanbul 12. mars, rett før fotballen ble satt på vent som følge av viruspandemien. Da returkampen kom i gang nesten fem måneder senere, brukte FCK mindre enn fire minutter på å komme à jour.

Høyreback Guillermo Varela ble spilt fram på siden og fikk masse tid og rom til å slå et presist innlegg. Wind stupheadet i mål mens oppasseren Junio Caicara sto og så på.

Et gjestelag der Fredrik Gulbrandsen måtte nøye seg med et innhopp på et snaut kvarter var lenge på høyde med FCK i spillet, men slet med å skape sjanser. Tidlig i 2. omgang var det Winds tur til å score igjen.

Wind knallet ballen stolpe-inn mens keeper sprellet i motsatt hjørne. I det 53. minutt var FCK i ledelse sammenlagt.

Gjestene gjorde tre bytter, men de fikk ikke ønsket effekt. I stedet ble det 3-0 til Solbakkens menn da Wind flikket et oppspill til Rasmus Falk, som forserte i høyt tempo mot et ryggende forsvar og plasserte ballen inne ved stolpen.

– Jeg har kuldegysninger. Det er en fornøyelse å få være med å skrive historie for FCK. Jeg er rørt over å være en del av et lag som leverer en slik maktdemonstrasjon mot det tyrkiske mesterlaget. Vi kunne vunnet enda mer, sa Wind til 6’eren.

Solbakken avslørte på sin pressekonferanse at Solskjær hadde sendt ham tekstmeldinger om det både før og etter FCKs kamp, før United spilte sin kamp.

FC København fikk avslag fra Uefa på sin søknad om å ha tilskuere på onsdagens kamp, slik lagene allerede en stund har fått ha i danske seriekamper. Likevel var flere hundre FCK-fans til stede da spillerbussene ankom Parken, og de ble møtt med bluss og fyrverkeri.

– Det foregikk uten problemer. De ble til bussene kom, og så gikk de hver til sitt, sa en talsmann for København-politiet til nyhetsbyrået Ritzau.

Pep Biel erobret ballen og vippet den inn i feltet. Den traff armen til Mehmet Topal, og dommerens beslutning om å dømme straffespark ble bekreftet av VAR.

Dermed kan Solbakken og hans lag se fram til en storkamp i Tyskland rett over helgen. Solskjær lot et B-preget Manchester United-lag forsvare femmålsledelsen mot LASK på Old Trafford, og etter 1-1 der er det duket for en historisk europacupkvartfinale med en nordmann på trenerbenken for hvert lag.

(©NTB)

Flere nyheter: