Menu
Daniil Medvedev og hans russiske landsmenn blir utestengt fra Wimbledon. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Wimbledon-nekt for russiske og hviterussiske spillere

Wimbledon-arrangør All England Club utestenger russiske og hviterussiske tennisprofiler fra den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i juni og juli.

Av NTB | 20.04.2022 16:49:27

Sport: Avgjørelsen ble bekreftet onsdag ettermiddag. Nyheten lekket ut flere timer i forveien og skapte raskt sinne i Moskva.

Tross krigføringen i Ukraina har utøvere fra Russland og Hviterussland kunnet spille tennisturneringer i ATP-, WTA- og ITF-regi. Det kan de gjøre så lenge det skjer under nøytralt flagg.

Tidligere i april kom det fram at Wimbledon-arrangør All England Club var i samtaler med britiske myndigheter om en mulig utestengelse av russere og hviterussere. Den gang ble det sagt at de siktet på å ta en avgjørelse før fristen for påmelding går ut i mai.

Onsdag kom bekreftelsen på at arrangørene vil utelukke russere og hviterussere. Hviterussland er blitt ilagt strenge sanksjoner grunnet sin rolle i krigen i Ukraina.

Dermed vil verdenstoer Daniil Medvedev og 8.-rangerte Andrej Rublev ikke få spille den prestisjetunge turneringen. På kvinnesiden er Anastasia Pavljutsjenkova på 15.-plass på rankingen.

– Nok en gang bruker de spillerne som politiske gisler. Det er uakseptabelt, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Tatt i betraktning at Russland er veldig gode i tennis, vil konkurransen påvirkes negativt på grunn av utestengelsen, fortsetter han.

Turneringen starter 27. juni og strekker seg over to uker.

Forrige måned sa Storbritannias idrettsminister Nigel Huddleston at Medvedev og hans landsmenn bør får startnekt hvis de ikke tar tydelig avstand fra Russlands president Vladimir Putin.

Kreml går hardt ut mot Wimbledon-arrangørene etter at nyheten kom, og sier at spillerne blir holdt som «politiske gisler».

Den russiske tennispresidenten Shamil Tarpisjtsjev fordømmer utelukkelsen, men sier at det «ikke er noe vi kan gjøre med det».

(©NTB)

Flere nyheter: