Menu
Willian Jose jubler etter å ha scoret målet som ga Wolverhampton tre poeng og dømte Sheffield United til nedrykk fra Premier League. Foto: Jason Cairnduff, Pool via AP / NTB

Willian José skjøt Sheffield United ned fra Premier League

Willian José scoret kampens eneste mål for Wolverhampton og slukket Sheffield Uniteds siste teoretiske håp om å berge plassen i Premier League.

Av NTB | 17.04.2021 23:19:12

Sport: Hjemmelagets 1-0-seier betyr at tabelljumboen er tilbake i mesterskapsserien fra neste sesong. Med seks kamper igjen å spille er det 19 poeng opp til trygg plass, og det regneskapet går ikke opp.

Sheffield United gjorde et godt forsøk på å utsette avgjørelsen. Wolverhampton scoret vinnermålet på en kontring etter en kjempesjanse for gjestene, og kampen kunne ha vippet begge veier.

I det 59. minutt kom Enda Stevens til en stor mulighet. Han fikk skyte fra ganske fri posisjon, men Willy Boly blokkerte, og hjemmelaget kontret med tyngde. Adama Traoré utfordret på kant, føk forbi John Egan og la inn. Inne i feltet dukket Willian José opp og flikket ballen i mål.

– Denne kampen var typisk for sesongen vår. Vi skapte vår beste sjanse, og 20 sekunder lå ballen i målet vårt. Vi burde ha fått noe ut av kampen, men vi var det beste laget etter pause og kan iallfall holde hodene hevet, sa United-manager Paul Heckinbottom til Sky Sports.

– Det er trist at de rykker ned, men jeg er sikker på at de kommer tilbake, sa Wolves-manager Nuno Espírito Santo til kanalen.

Sheffield United fikk sin første store sjanse med skuddet til Stevens som foranlediget kontringen vertene omsatte i 1-0. Etter målet kom gjestene til flere muligheter. Stevens tvang Rui Patrício til en flott redning med en lekker dragning og et giftig skudd, og det var farlig i hjemmelagets felt flere ganger.

– Nedrykk har ligget i kortene en stund, men nå er det definitivt, og det er skuffende. Jeg er sikker på at vi har mental styrke til å komme tilbake, sa United-forsvarer John Egan til Sky Sports.

Berge er på vei tilbake, men ennå ikke spilleklar. Nylig mistet laget to andre viktige spillere, Oli McBurnie og Billy Sharp, med skade for resten av sesongen.

Resten av sesongen handler om å matche seg mot god motstand med tanke på den neste sesongen på nest øverste nivå. Norwich sikret tidligere lørdag comeback til Premier League ett år etter nedrykket.

– Norwich og Watford ser ut til å komme opp igjen, og kanskje Bournemouth. Vi har muligheten neste sesong. Når du er i grøfta er det bare en vei, og det er opp, sa Egan.

I en sjansefattig første omgang hadde Wolves den eneste store sjansen i det 20. minutt, da Rayan Ait-Nouris hjørnespark fra venstre ble brystet ned av Willian José og Willy Boly hælflikket ballen bak standbeinet. Den seilte forbi keeper Aaron Ramsdale, men på strek dukket Oliver Norwood opp. Han nikket ballen via tverrliggeren ut i keeperens klyper.

Sheffield United tok bare ett poeng på sine 13 første Premier League-kamper denne sesongen, og det har aldri virket sannsynlig at laget skulle overleve i toppdivisjonen. Særlig liten ble sjansen da Sander Berge pådro seg skaden som førte til operasjon. Han var en av lagets lyspunkter så lenge han var med.

(©NTB)