Menu
Sander Sagosen i aksjon for Norge i håndball-EM i januar i år. Foto: Annika Byrde / NTB

Willes første håndballtropp klar: «Gigamotivert» Sagosen med tross skade – Matic overraskelsen

Sander Sagosen har kastet gipsen og trener knallhardt. Han er med i den første landslagstroppen til Jonas Wille, men kommer ikke til å spille.

Av NTB | 21.09.2022 12:40:49

Sport: Landslagssjefen presenterte sine utvalgte gutter på en seanse i Skien onsdag. Willes første kamper som Norge-sjef skjer mot Slovakia i Larvik 13. oktober og borte mot Finland tre dager senere.

Begge er en del av kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2024.

Sagosen brakk ankelen i en Bundesliga-kamp for Kiel tidlig i juni. Det er håp om at trønderen rekker VM i Polen og Sverige på nyåret. Han er med på oktobersamlingen, men får neppe spilletid.

– Han er godt i gang med trening og kjører på som bare det. Han er gigamotivert. Det er en veldig fin bonus hvis han rekker mesterskapet, men vi skal ikke risikere noe med tanke på hans karriere, sier Wille til NTB.

I troppen er Arendals playmaker Mario Matic inne som en joker.

– Jeg er nysgjerrig på ham. Når han har ballen ser det alltid ut som han har god tid. Det kan også skape god tid for dem som er rundt ham. Han er god i trange situasjoner og kan komme på gjennombrudd, sier Wille til NTB.

– Han har aldri fått testet seg ut på det absolutte toppnivået. Min erfaring med slike type spillere, er at de løfter seg enda noe hakk med enda bedre spillere. Jeg er jo mest opptatt at han kan løfte laget fordi han også har den kollektive forståelsen.

Bakspillere: Kent Robin Tønnesen (Szeged), Harald Reinkind (Kiel), Christian O’Sullivan (Magdeburg), Sander Sagosen (Kiel), Simen Holand Pettersen (Skjern), Gøran Johannessen (Flensburg), Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Sander Øverjordet (Kolding), Erik Thorstein Toft (Kolding), Vetle Eck Aga (Kolstad), Tobias Grøndahl (Elverum), Eivind Tangen (Skjern), Mario Matic (ØIF Arendal)

Kantspillere: Sebastian Barthold (Aalborg), Kristian Bjørnsen (Aalborg), Kevin Gulliksen (Göppingen), Sindre Heldal (Elverum)

Linjespillere: Magnus Gullerud (Kolstad), Petter Øverby (Kiel), Thomas Solstad (Bjerringbro-Silkeborg).

Wille ble i sommer hentet inn som erstatter for Christian Berge. Østfoldingens kontrakt som landslagssjef varer til 2026.

Norsk herrehåndball har en bronsemedalje som toppresultat i EM. Det ble VM-sølv i 2017 og 2019.

Erik Thorsteinsen Toft var også oppført som «skadet, men deltar i Larvik» i Willes presentasjon.

Kun to målvakter er tatt ut til de første kvalikkampene: Torbjørn Bergerud (Kolstad) og Kristian Sæverås (Leipzig). Dette er resten av troppen:

(©NTB)

Flere nyheter: