Menu
Jonas Wille ble presentert som ny landslagssjef for herrenes håndballandslag. Presentasjonen finner sted hos Norges Håndballforbund på Ullevaal stadion onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Wille tar over håndballgutta – ung trenerveteran danket ut Apelgren og Kjelling

Jonas Wille (46) får jobben med å løfte de norske håndballgutta tilbake på medaljeplass. Han er ansatt som ny landslagssjef etter Christian Berge.

Av NTB | 01.06.2022 13:16:37

Sport: Det ble bekreftet av Norges Håndballforbund onsdag under en pressekonferanse på Ullevaal stadion. Wille var flankert av håndballforbundets president Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud.

– Kravet står fortsatt i strategiplanen. Vi skal være blant de fire beste i verden. Punktum. Vær så god, sa Lio før Wille underskrev kontrakten.

– Det er stort. Det er en god følelse å få en så viktig stilling i norsk håndball. Det er ikke noe man tenker når man starter som trener at man skal få muligheten til noe sånt. Få får muligheten, så man er selvfølgelig veldig stolt over det, sa Wille.

Wille kommer fra rollen som hovedtrener i den svenske klubben Kristianstad.

Han var med som norsk hjelpetrener under EM i januar. Der gjorde han et solid inntrykk. Det bidro til at han ble foretrukket foran de to andre heteste kandidatene, Kristian Kjelling og svensken Michael Apelgren, i kampen om jobben.

Wille har trent flere norske landslag tidligere, men ikke på seniornivå. Han har også blant annet hatt ansvaret for Haldens herrer fra 2009 til 2017. Etter det ble det jobber i Sverige og Danmark.

Wille var også involvert som fysisk trener både i ishockey og fotball på øverste norske nivå.

Norges herrelandslag har ikke innfridd forventningene i de tre siste mesterskapene. Det ble ikke semifinaleplass i perioden 2021-22 i VM, OL og EM.

Willes første mesterskap som ansvarlig blir VM i Polen og Sverige neste år.

(©NTB)