reklame for Sheiken Bowling
Menu
Minnesota Wilds venstreving Kirill Kaprizov (97) og Matt Dumba (24) på vei ut fra banen mens St. Louis Blues-spillerne feirer seieren. Foto: Colter Peterson / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB

Wild-tap med Zucca-assist i rekordkulde: – Flaut

Mats Zuccarellos Minnesota Wild røk 4-6 mot divisjonsrival St. Louis Blues i Winter Classic-kampen natt til søndag. «Zucca» var ikke nådig etter nederlaget.

Av NTB | 02.01.2022 09:38:48

Sport: Utendørskampen gikk på arenaen til baseballaget Minnesota Twins i Minneapolis. Temperaturmåleren viste hele 23 kuldegrader, og det er rekordkaldt i NHL-historien. Sprengkulden var varslet på forhånd, og de 38.000 plassene på stadion var utsolgt.

En Zuccarello-assist var ikke nok for hjemmelaget, som forlot isen uten poeng. «Zucca», som har vært en av lagets beste spillere hittil denne sesongen, var svært krass med eget lags prestasjon.

– Spesielt de to første periodene, jeg har ikke så mange ord, det var flaut. Du har 40.000 på tribunen som fryser ræva av seg, sa Zuccarello på pressekonferansen etter oppgjøret.

– Det finnes ingen unnskyldning. Det er kaldt for begge lag, og isen er humpete for begge lag. De utspilte oss. Vi slo litt tilbake i 3. periode, men det betyr ikke noe når man taper, konstaterte nordmannen.

– Vi hadde tapt fire på rad, og vi måtte komme ut med litt intensitet, noe vi ikke gjorde. Jeg bryr meg ikke om når vi sist spilte. Det er ikke akseptabelt, og jeg tror alle vet det, sa «Zucca» og fortsatte:

– Dette vil gjøre vondt en liten stund. Fem tap på rad er det store bildet. Nå må vi komme oss tilbake på seiersrekken igjen.

Det var Blues’ David Perron som klabbet til med det første målet litt over 14 minutter inn i kampen. Sekunder senere slo Wild tilbake ved Kirill Kaprizov. Første periode endte 1-1.

Bare 27 sekunder inn i andre periode tok Blues på ny ledelsen da Jordan Kyrou svingte pucken i buret. Gjestene fortsatte offensiven og kontrollerte kampene med et nytt mål signert Vladimir Tarasenko.

Stillingen var dermed 6-2 til Blues da tredje periode startet. Å ta igjen det tapte viste seg å være en umulig oppgave for Wild.

Det hindret dem likevel ikke fra å prøve seg på en liten sluttspurt. Først assisterte Zuccarello på Ryan Hartmans redusering, mens Kevin Fiala scoret oppgjørets siste mål til 4-6.

Tapet var Wilds femte på rad, og laget hadde ikke spilt kamp siden 20. desember før lørdagens kuldeoppgjør. Det mener ikke Zuccarello burde ha noe å si.

Ivan Barbashev rakk å tilføre Blues et fjerde mål, før Kyrou satte sitt andre mål for kvelden til 5-1. Deretter ga Rem Pitlick livsgnist til Wild med lagets scoring nummer to. 41 sekunder senere dro Torey Krug til med Blues’ sjette mål.

(©NTB)