Menu
Mats Zuccarello gratuleres av lagkompisene etter å ha scoret målet som brakte Minnesota Wild i ledelsen i kampen mot Los Angeles Kings. Foto: Stacy Bengs / AP / NTB

Wild overkjørte Kings – Zuccarello enda nærmere 500 målpoeng

Mats Zuccarello sto for ett av målene da Minnesota Wild slo Los Angeles Kings hele 6-3. Nordmannen er nå bare ett målpoeng unna 500 i NHL-karrieren.

Av NTB | 11.04.2022 02:19:30

Sport: Kampen ble spilt i St. Paul i Minnesota søndag kveld lokal tid.

Wild fikk en begredelig start på kampen. Etter bare 1.33 i første periode ga Rasmus Kupari gjestene ledelsen. Mål av Carl Grundström og Adrian Kempe gjorde at hjemmelaget lå under 0-3 etter bare drøyt ti minutter av kampen.

Etter 1.39 i andre periode brakte Jared Spurgeon balanse i regnskapet og 3-3.

På 9.46 i samme periode fikk Mats Zuccarello levert pucken fra Ryan Hartman etter en dropp, og han satte den utakbart bak målvakt Cal Petersen.

Før den siste pausen økte Marcus Foligno ledelsen til 5-3, før Nick Bjugstad økte den til 6-3 i starten av tredje periode.

Når de fleste lagene har rundt ti kamper igjen i grunnspillet ligger Minnesota Wild på andreplass i sin avdeling, der de tre beste lagene er garantert sluttspillplass. Lagene som kvalifiserer seg på denne måten, utgjør tolv av de seksten lagene, og resten av plassene fordeles etter conference-plassering.

Zucarello og lagkompisene har sin neste kamp mot Edmonton Oilers tirsdag.

Men derfra og ut handlet det meste om Zuccarello og lagkameratene hans. Mål av Kirill Kaprizov og Matt Boldy i løpet av det 16. minutt gjorde at det så betydelig lysere ut for Wild.

Zucarello fikk 16.45 minutter på isen i kampen. Scoringen var hans målpoeng nummer 499 siden han kom til NHL til 2010/11-sesongen. Målpoengene er fordelt på 162 mål og 337 assists. Årets sesong har vært nordmannens beste noen gang, og han står med 22 mål og 50 assists – totalt 72 målpoeng.

(©NTB)