Menu
Ragne Wiklund leverte en god prestasjon i sin OL-debut på 3000 meter skøyter. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Wiklund på 5.-plass i OL-debuten: – Veldig fornøyd

Ragne Wiklund (21) endte på 5.-plass på kvinnenes 3000 meter skøyter i sin OL-debut i Beijing. Hun gikk inn til tiden 4.01,44. Irene Schouten vant.

Av NTB | 05.02.2022 12:05:52

Sport: Wiklund gikk i nest siste par med canadiske Isabelle Weidemann, og kjempet lenge med sin canadiske partner om beste tid. Weidemann fant imidlertid god fart mot slutten og slo den norske skøyteløperen med 2,8 sekunder. Weidemann endte på bronseplass.

Italienske Francesca Lollobrigida tok sølvet. Hun gikk i siste par med Schouten.

Wiklund var ikke nedbrutt selv om det ikke ble edelt metall i hennes olympiske debut.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg synes hele løpet gikk veldig fort. Jeg merket at jeg stivnet. Teknisk er jeg veldig fornøyd, egentlig. Det holdt ikke i dag, men jeg er veldig fornøyd med dette som OL-debut, sa hun til Discovery.

Hun endte på 4.-plass under EM-løpet på distansen i nederlandske Heerenveen i januar, og kom dermed til OL med mulighet til å hevde seg.

Og den norske jenta fant tidlig god rytme på isen. Hun var foran tsjekkiske Martina Sablikova med fire runder igjen. Mot slutten giret Weidemann opp, vant paret og tok ledelsen. Wiklund var i mål på tredjeplass.

Neste distanse for Wiklund er 1500 meter mandag. Der stiller hun med sterkere medaljehåp. 21-åringen er nemlig regjerende verdensmester på distansen fra VM i 2021.

Hun satte ny personlig bestetid på distansen i canadiske Calgary i midten av desember. Den tiden er på 1.52,47.

Wiklund har hatt en god første del av sesongen, der hun har en 3.-plass fra Salt Lake City som beste resultat på distansen. Da var tiden 3.55,51, noe som også er personlig beste for Oslo-jenta.

Det holdt ikke til medalje. I siste par gikk Schouten og Lollobrigida seg foran Wiklund og inn til de to gjeveste medaljene. Schouten satte også olympisk rekord med 3.56,93.

(©NTB)

Flere nyheter: