Menu
Ragne Wiklund ser fram til torsdagens 5000 meter. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Wiklund imponert over Engebråten: – Han går så rutinert

Skøyteløper Ragne Wiklund er imponert over Hallgeir Engebråten, som vant bronse på 5000-meteren i OL. Hun lar seg inspirere av ham før kvinnenes 5000 meter.

Av NTB | 08.02.2022 08:20:46

Sport: – Det han gjorde er så imponerende. Han går så rutinert. Skulle ikke tro at han bare er året eldre enn meg, sa Wiklund om 5000-meteren til Engebråten under en pressekonferanse tirsdag.

Engebråten gikk smart taktisk i duell med russiske Sergej Trofimov og fikk skryt for å dra nytte av drahjelpen fra ROC-løperen ved å legge seg i rygg på ham. 21 år gamle Wiklund tar lærdom av løpet til lagkameraten på det norske skøytelandslaget.

– Det hadde vært en drøm å få masse rygger. Jeg drømte om det på 3000 og, men i stedet ga jeg bort to. Har jeg muligheten så skal jeg prøve å få gjort noe lignende.

På 3000 meter ble det 5.-plass for Wiklund i OL-debuten.

– Jeg var selv egentlig veldig fornøyd med 3000-meteren. Det var et veldig bra løp, og så føler jeg at kanskje presse og media ikke var så fornøyd med en 5.-plass og ikke innser hvor sterkt feltet var. Nivået er jo helt sinnsykt.

Mandagens 1500-meter var ikke Wiklund like fornøyd med, men nå ser hun fram til 5000-meteren torsdag.

Flere nyheter: