reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ragne Wiklund lyktes ikke hundre prosent på 1000 meter. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Wiklund avsluttet OL beskjedent – tårevåt japansk gullvinner

Ragne Wiklund lyktes ikke hundre prosent da hun gikk inn til tiden 1.16,59 på 1000-meteren under Beijing-OL torsdag. Det holdt til 18.-plass.

Av NTB | 17.02.2022 10:56:45

Kuriosa og kjendiser: Wiklund gikk i fjerde par og slo parkamerat Jekaterina Slojeva. Det norske håpet startet med første ytre, hvilket var en klar ulempe for henne.

Parsammensetningen ble endret i forkant av torsdagens OL-distanse. I den opprinnelige lista skulle Wiklund gå mot østerrikske Vanessa Herzog. Da ville hun hatt første indre.

Wiklund endte til slutt som nummer 18 av de 30 løperne som var på start,

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Det var en fin gjennomføring, og en god og behagelig avslutning på OL. Det var deilig, sa Wiklund til Discovery.

Gullvinner Takagi felte modige tårer etter endelig å ha lyktes med å kapre det som var en svært etterlengtet OL-triumf. Tidligere under vinterlekene i Kina har 27-åringen tatt ikke mindre enn tre sølv. Under Pyeonchang-lekene for fire år siden ble det også «bare» sølv individuelt.

Torsdag ble Takagi omsider olympisk mester. Hun hadde riktignok et lagtempogull fra 2018-OL på merittlisten fra før.

5000-meteren ble den store beholdningen for den norske skøyteprofilen. Der satte hun personlig rekord med 6.56,34, uten at det holdt til medalje. Oslo-jenta endte på femteplass.

Wiklund gikk dermed alle distanser med unntak av 500-meteren under Beijing-lekene.

– Totalt sett hadde jeg drømt om mer, men jeg er veldig fornøyd med de prestasjonene jeg har fått til, oppsummerte hun egen innsats under vinterlekene.

Neste oppgave for Norges beste kvinnelige skøyteløper er allround-VM på Hamar fra 3. til 6. mars.

Gullet gikk til japanske Miho Takagi. Hun klokket inn til personlig og olympisk rekord med tiden 1.13,19. Den nederlandske yndlingen Jutta Leerdam tok sølvet på 1.13,83, mens den amerikanske veteranen Brittany Bowe ble bronsevinner med 1.14,61.

Ragne Wiklund gikk tidligere under OL inn til 5.-plass på 3000 meter med tiden 4.01,44. På den halve distansen ble det en beskjeden 12.-plass med 1.56,46.

(©NTB)

Flere nyheter: