reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dorothea Wierer, her fra Sjusjøen i fjor, startet skiskytternes sesong i kjent stil. Foto: Geir Olsen / NTB

Wierer med kanonåpning på verdenscupen – de norske skjøt seg bort

Tittelforsvarer Dorothea Wierer fortsetter i gul trøye etter 20 treff og seier på normaldistansen i skiskytternes verdenscupåpning i Kontiolahti.

Av NTB | 28.11.2020 15:23:09

Sport: Det skjedde etter en spennende avslutning der italieneren kjempet en sekundstrid mot tyske Denise Herrmann. Til slutt vant Wierer med 0,8 sekunds margin til Herrmann, som hadde bommet én gang.

De neste tre plassene på resultatlista ble fylt opp av svensker: Johanna Skottheim foran Elvira Öberg og Linn Persson.

Wierer vant verdenscupen med svært liten avstand til Tiril Eckhoff sist sesong. Lørdag var det mye som skilte ned til de norske løperne.

– Det var skikkelig dårlig. Jeg er skuffa. Jeg følte jeg kom godt inn i det, men så blir jeg skikkelig defensiv. Det er kjedelig, sa Eckhoff til NRK.

Karoline Knotten var best av de norske kvinnene idet 80 løpere var kommet i mål. Hun bommet tre ganger på standplass og endte 2.46,5 minutter bak Wierer på en foreløpig 16.-plass. Langrennsfarten til Knotten var betydelig bedre enn det hun har pleid å vise.

– Det er litt todelt i dag. Jeg er skuffet over skytingen, men samtidig har jeg sjelden følt meg så pigg i løypa. Jeg hater dette føret, men det fungerte. Så jeg har egentlig hatt det kjempegøy i dag. Og da blir jeg litt revet med på standplass. Jeg ble litt for gira, rett og slett, sa Knotten.

– Kort oppsummert blir det litt mange bom. Men farten i sporet er bra. Kroppen fungerer, men det blir for dårlig skyting. Jeg er skikkelig misfornøyd med både liggende og stående, sa forrige sesongs VM-dronning Olsbu Røiseland.

Tandrevold var også skuffet etter to bom på siste skyting.

– Jeg ødelegger løpet. Det er kjedelig med to bom på slutten når man har gjort så mye bra tidligere i løpet.

Ida Lien skjøt best av de norske med 18 treff av 20 mulige. Emilie Kalkenberg bommet fire ganger.

Eckhoff bommet hele sju ganger på 20 skudd og ble knust med 6.19,2 av den italienske vinneren.

Marte Olsbu Røiseland var 8,8 sekunder bak lagvenninnen etter fire bomskudd. Hun ble slått med 2.55,3 minutter. Ingrid Landmark Tandrevold endte ytterligere 16,2 sekunder etter tre bomskudd.

(©NTB)

Flere nyheter: