Menu
Nederlandske Lorena Wiebes var sterkest i spurten på den 5. etappen av årets Tour de France for kvinner. Foto: Jean-François Badias/ AP/ NTB.

Wiebes spurtet til seier på dramatisk Tour de France-etappe – tok sin andre etappeseier

Etter en dramatisk massevelt drøye fire mil før mål, sprintet Lorena Wiebes (DSM) inn til seier på den 5. etappen av årets Tour de France for kvinner.

Av NTB | 28.07.2022 16:30:50

Sport: Nederlenderen viste muskler da hun slo sprintrivalene, og sikret med det sin andre etappeseier i årets Tour de France. Hun vant foran verdensmester Elisa Balsamo og Marianne Vos.

– Jeg er glad for å levere en sånn spurt etter en lang etappe. I dag var det en skikkelig lagseier, sa en strålende fornøyd Wiebes etter målgang.

Beste norske på etappen ble Anne Dorthe Ysland. Hun tråkket inn til en 21.-plass. Mie Ottestad ble nummer 43.

– Det var litt roligere i dag, noe som var deilig ettersom jeg var litt sliten. Avslutningen var fartsfylt og morsom, sa Ysland til TV 2 etter etappen.

Nederlandske Vos beholdt den gule ledertrøyen i touren.

Torsdagens 176 kilometer lange etappe fra Bar-le-Duc til Saint-Dié-des-Vosges kulminerte som ventet i en fartsfylt duell mellom feltets spurtkanoner.

Med drøye fire mil gikk over 20 rytterne ned i en massevelt. Danske Emma Norsgaard (Movistar) skadd skulderen kraftig, og 23-åringen måtte raskt kaste inn håndkleet.

– Jeg tror aldri jeg har sett en så stor velt før. Det viktigste for oss var at alle på laget var like hele, sa Ysland til TV 2.

Den nederlandske verdensmesteren på landevei fra Bergen i 2017, Chantal Blaak, var også involvert. Hun kom seg imidlertid tilbake til feltet.

Fire ryttere tråkket seg løs i brudd på torsdagens etappe. Utbryterne fikk på det meste en luke på drøye tre og et halvt minutt, men de ble kjørt inn av hovedfeltet med tre kilometer til mål.

I løpet av kvinnetouren skal rytterne gjennom totalt åtte etapper. Rittets siste dag avsluttes med kraftanstrengelsen opp La Planche des Belles Filles.

(©NTB)