Menu
Flyselskapet Widerøe kutter 1.500 flyavganger fram til 31. mai. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Widerøe kutter ytterligere 1.500 avganger

Flyselskapet Widerøe kutter i antallet avganger igjen. Bakgrunnen er nedgang i billettbestillinger og begrenset reiseaktivitet som følge av koronaviruset.

Av NTB | 11.03.2020 08:16:23

Økonomi og næringsliv: Bakgrunnen er nedgang i billettbestillinger og begrenset reiseaktivitet som følge av koronaviruset.

Selskapet tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp og investeringer utsettes. Ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm utsettes til 1. juni.

Anbudsrutene flyr som normalt, men selskapet kutter produksjon som går utover anbudskravene.

– Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe.

Kunder som har flybillett til kansellerte avganger, vil bli kontaktet.

Både SAS og Norwegian har måttet innstille flere tusen flyavganger og har krevd reduksjoner i avgifter som passasjeravgift og CO2-avgift.

Norwegian har kansellert 3.000 flygninger fra midten av mars til midten av juni. Det utgjør omtrent 15 prosent av selskapets kapasitet i perioden. Kanselleringene vil føre til at ansatte blir permittert.

SAS har innstilt 2.000 avganger i mars. Det tilsvarer 8 prosent av all virksomhet. SAS har i en intern epost bedt de ansatte om å gå ned 20 prosent i lønn. Flere SAS-ansatte er smittet av koronaviruset.

Flere nyheter: