Menu
Streiken blant flyteknikerne er inne i sin sjuende dag. NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tok opp igjen samtalene hos Riksmekleren fredag klokken 10. Foto: Paul Kleiven / NTB

Widerøe har seks fly ute av drift – flere kanselleringer

Den pågående flyteknikerstreiken fører til at Widerøe fredag har seks fly ute av drift. Selskapet har fredag 23 kanselleringer.

Av NTB | 24.06.2022 12:01:37

Fritid: – Som følge av både større og mindre tekniske feil er seks Widerøe-fly ute av drift, sier pressesjef Catarina Solli i Widerøe til Dagbladet.

Hun sier at de som følge av flyteknikerstreiken ikke har ressurser til å få reparert feilene, og at det er årsaken til å flyene står stille.

Ifølge avisen har selskapet 23 kansellerte flygninger fredag.

Fredag morgen hadde verken SAS eller Norwegian kansellerte avganger, men situasjonen kan endre seg utover dagen.

Flyselskapene har denne uken opplyst at passasjerer som ikke har fått beskjed om at flyet deres er kansellert, kan møte opp som normalt.

Streiken blant flyteknikerne er inne i sin sjuende dag. 106 teknikere er så langt tatt ut, og streiken vil etter planen bli trappet opp i helgen med ytterligere 39 flyteknikere. I tillegg har NHO varslet lockout fra søndag, noe som innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb – inkludert ambulanseflytjenesten i nord.

NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tok opp igjen samtalene hos Riksmekleren fredag klokken 10.

(©NTB)

Flere nyheter: