Menu
WHO sier utbruddet av Wuhan-viruset ikke foreløpig er å regne som en pandemi. Her politifolk i beskyttelsesutstyr som står vakt utenfor et hotell i Wuhan der virussmittede holdes isolert. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix

WHO: Wuhan-viruset ikke en pandemi

Wuhan-viruset har ennå ikke forårsaket en pandemi, sier Verdens helseorganisasjon (WHO).

Av NTB | 04.02.2020 14:45:58

Medisin og helse: – Per nå er vi ikke i en pandemi, sier lederen for WHOs avdeling for pandemier og epidemier, Sylvie Briand.

Ifølge Briand er Wuhan-viruset heller å regne som en epidemi.

Over 20.000 er smittet av det nye coronaviruset. 425 har mistet livet, nesten alle i Hubei-provinsen i Kina, der viruset hadde sitt utspring. Det har spredd seg til rundt tjue land.

Mens viruset spres vidt innad i Hubei, er det ellers stort sett snakk om såkalte spillover-tilfeller, altså at personer tar med seg smitte ut av Kina og smitter flere i området de senere reiser til.

Myndighetene i Kina har tatt drastiske steg for å bremse spredningen, mens andre rammede land også har innført tiltak for å avgrense smitten. Flere land har stengt grensa til Kina og også begynt sjekking av tilreisende fra landet.

– Vi håper at tiltakene som er iverksatt i Hubei, og også andre steder der det har vært spillover, kan hjelpe oss å stoppe spredningen og bli kvitt viruset, sier Briand.

(©NTB)

Flere nyheter: