Menu
Bruce Aylward i Verdens helseorganisasjon (WHO) sier de aller fleste land er for dårlig forberedt på å håndtere covid-19-viruset. Foto: AP / NTB scanpix

WHO: Verden er for dårlig forberedt på virus-håndtering

Verdens land er langt fra godt nok rustet til å bekjempe og hindre spredning av covid-19-viruset, sier WHO, som ber flere land kopiere Kinas strenge tiltak.

Av NTB | 25.02.2020 18:46:40

Medisin og helse: – Verden er rett og slett ikke klar for å møte viruset, sier Bruce Aylward i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Sammen med kinesiske eksperter leder han en ekspertgruppe i WHO som gransker hvordan man best kan håndtere covid-19-epidemien.

Han sier alle land bør spørre seg selv om de raskt kan omgjøre hele sykehusavdelinger til covid-19-sentre, om de har nok av respiratorer som kan holde kritisk syke pasienter i live, og om de har minst 1.000 personell som er trent i å spore opp mennesker som har vært i kontakt med virussyke pasienter.

– Dette viruset kommer til å dukke opp i flere land. Så tenk at viruset kommer i morgen, sa Aylward på en pressekonferanse i Genève tirsdag med klar adresse til myndighetene i all verdens land.

(©NTB)

Flere nyheter: