reklame
Menu
WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus besøker et ebolakrisesenter i Kongo. Han anklages for å hjelpe myndighetene i Tigray med å skaffe våpen i borgerkrigen i Etiopia. Foto: Al-hadji Kudra Maliro/AP/NTB

WHO-sjefen avviser anklager fra Etiopias hærsjef

Etiopias hærsjef anklager lederen i Verdens helseorganisasjon for å hjelpe opprørerne i Tigray-regionen med å skaffe våpen. Det er ikke sant, svarer WHO-sjefen.

Av NTB | 19.11.2020 21:08:13

Medisin og helse: Tedros Adhanom Ghebreyesus er som leder av FN-organisasjonen den internasjonalt mest profilerte personen fra Tigray-regionen, der det har brutt ut borgerkrig mellom Etiopias sentralmakt og regionsstyremaktene.

Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) blir ansett som opprørere av etiopiske myndigheter.

– Han har jobbet i naboland med å fordømme krigen. Han har jobbet for å skaffe dem våpen, sier Etiopias hærsjef Bernahu Jula.

– Det har kommet meldinger om at jeg velger side i denne situasjonen. Dette er ikke sant, sa Tedros i en kunngjøring publisert på Twitter torsdag kveld.

– Jeg vil understreke at jeg er kun på én side, og det er siden for fred, la han til.

Tedros får støtte fra sin sjef, FNs generalsekretær António Guterres.

WHO-direktøren var tidligere helseminister i Etiopia under Meles Zenawi, som var TPLF-leder og statsminister i landet fram til sin død i 2012.

Etiopia ledes av fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali. Verdenssamfunnet har uttrykt bekymring for at borgerkrigen skal bli blodig og destabilisere regionen.

(©NTB)

Flere nyheter: