Menu
Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (t.h.) er bekymret for at det nye coronaviruset skal smitte stadig flere mennesker i land utenom Kina. T.v.: Michael Ryan som leder WHOs helsekriseprogram. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix

WHO-sjef: Virusutbruddet er en stor trussel mot verden utenfor Kina

Det nye coronaviruset utgjør en stor fare ikke bare for Kina, men resten av verden, sier WHOs toppsjef. Viruset har til nå tatt livet av over 1.000 personer.

Av NTB | 11.02.2020 16:01:12

Medisin og helse: Kun ett liv har gått tapt utenfor Kina, men vedkommende ble smittet i Kina.

De siste dagene har det imidlertid vært flere tilfeller av smitteoverføring i Frankrike og Storbritannia mellom personer som ikke har vært i Kina.

– Med 99 prosent av tilfellene i Kina, er dette fortsatt en alvorlig krisesituasjon for landet, som også utgjør en alvorlig trussel for resten av verden, sa generaldirektør i Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

Samme dag innledet FN-organisasjonen en todagers konferanse om virusutbruddet.

Mandag døde 108 mennesker av viruset i Kina, ifølge landets helsemyndigheter. Det er første gang siden viruset dukket opp i desember, at det blir registrert over 100 dødsfall på en og samme dag.

(©NTB)

Flere nyheter: