Menu
Menn med ansiktsmasker på en bussholdeplass i Teheran søndag. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix

WHO sender virushjelp til Iran

Verdens helseorganisasjon (WHO) sender tonnevis med medisinsk utstyr til Iran. Utstyret skal bidra til å bekjempe virusepidemien i landet.

Av NTB | 02.03.2020 14:01:25

Politikk: Det er første gang WHO sender fly med nødhjelp for å bistå Iran i kampen mot koronaviruset.

– Dagens flyging har med seg 7,5 tonn med medisinsk utstyr og forsyninger, sier Robert Blanchard fra WHO.

Nødhjelpen ble lastet om bord i et militært transportfly i Dubai i De forente arabiske emirater mandag. Det dreier seg blant annet om hansker, ansiktsmasker, respiratorer og testutstyr.

Om bord er også et team med seks medisinske eksperter som skal hjelpe Iran med å oppdage smitte og få kontroll på utbruddet.

Blanchard advarer om at lagrene med nødvendig medisinsk utstyr begynner å gå tomme.

– Det vi ser nå, er at etterspørselen har vært langt større enn tilgjengelige lagre, og vi sliter med å få tilgang til flere forsyninger, sier han.

Iran har registrert 1.501 smittede, hvorav 66 er døde. Det er det høyeste dødstallet utenfor Kina. Den registrerte dødeligheten er langt høyere enn i andre land, noe som kan tyde på at mange smittetilfeller ikke er blitt oppdaget.

Emiratene har satt ett av sine militære fly til disposisjon selv om landet i likhet med Saudi-Arabia har begrenset kontakt med Iran som følge av sterk regional rivalisering.

– Alle mennesker bør få hjelp uavhengig av sin bakgrunn, sier sultan Mohammed Al Shamsi, statssekretær for humanitære saker i Emiratene.

(©NTB)

Flere nyheter: