Menu
En koronasmittet person ivaretas av sykepleiere. på intensivavdelingen ved sykehuset Timone i Marseille i Frankrike. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Omikron kan føre til farligere varianter

Den raske spredningen av omikronvarianten gjør at en enda farligere variant kan dukke opp, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Av NTB | 05.01.2022 06:09:31

Medisin og helse: Antall døde og antall sykehusinnleggelser er lavere blant smittede av omikronvarianten verden rundt, noe som har gitt håp om at viruset kan være i gang med å utvikle seg til en relativt mild sesongsykdom.

Men WHOs Europa-avdeling kom med en advarsel tirsdag om at den store smitteøkningen grunnet omikronvarianten, kan gi motsatt effekt.

– Jo mer omikron spres, jo mer den overfører og jo mer den kopierer seg selv, desto mer sannsynlig er det at den kan utløse en ny variant, sier WHOs beredskapssjef Catherine Smallwood i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP.

– Nå har det seg slik at omikron er dødelig. Den kan forårsake dødsfall, kanskje i litt mindre grad enn deltavarianten, men hvem vet hva den neste varianten kan bringe med seg, legger hun til.

– Selv i land med sofistikerte helsevesen og god kapasitet, er det nå en reell kamp som finner sted i øyeblikket, sier Smallwood.

(©NTB)

Flere nyheter: