reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) sier organisasjon er helt avgjørende i kampen for å overvinne koronaviruset. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix

WHO: Nå er ikke tiden for å kutte i støtten

Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) sier organisasjonen er helt avgjørende i kampen for å overvinne covid-19-viruset.

Av NTB | 15.04.2020 03:32:23

Medisin og helse: USAs president Donald Trump sa tirsdag at han stopper bevilgningene til organisasjonen og anklager den for å skjule hvor alvorlig koronaviruset var. USA er den største enkeltbidragsyteren til WHO.

Tedros viser i sin reaksjon på Trumps kutt til at koronapandemien er en av de største utfordringene verden har stått overfor i moderne tid. Han sier det kommer en tid for å se tilbake på arbeidet som er gjort og for å lære av det, men at den tiden ikke er nå.

– Det er heller ikke tiden for å kutte i støtten til WHO eller andre humanitære organisasjoner som kjemper mot viruset, sier Tedros og maner til internasjonalt samarbeid.

(©NTB)

Flere nyheter: