reklame for Utvik Autoservice
Menu
Å holde avstand er et av de viktigste tiltakene for å hindre spredning av koronavirus. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

WHO: Europa kan bekjempe virus uten lockdown

Full nedstengning er ikke lenger nødvendig for å bekjempe koronaviruset i Europa, fordi myndighetene er bedre forberedt og har lært mer, mener WHO.

Av NTB | 20.08.2020 18:08:10

Medisin og helse: – Med grunnleggende nasjonale og andre målrettede smitteverntiltak er vi i dag mye bedre rustet til å få kontroll over nye oppblussinger av virussmitte, sa Hans Kluge, sjef for Verdens helseorganisasjons Europa-avdeling, på en pressekonferanse torsdag.

– Vi kan håndtere viruset og holde økonomien og utdanningssystemene gående, la han til. Kluge advarer likevel mot den nye smittebølgen som pågår nå.

– Viruset er hensynsløst, og øker nå igjen i Europa, advarte han.

De siste to månedene har det vært en jevn stigning i nye smittetilfeller. I den første uken av august ble 40.000 flere mennesker smittet enn i den første uken av juni, ifølge WHO.

Det rapporteres nå i snitt 26.000 nye smittetilfeller i Europa hver dag, melder organisasjonen.

– Men vi er ikke der vi var i februar, vi kan håndtere smittesituasjonen annerledes nå enn da covid-19 først inntraff, sa han.

WHO anbefaler fortsatt god håndhygiene, sosial avstand og sporings- og testprogrammer som de beste tiltakene for å hindre smitte.

WHOs Europa-region omfatter 55 land og har så langt registrert nærmere fire millioner smittetilfeller og 215.000 koronarelaterte dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: