reklame for Sheiken Bowling
Menu
En kunde har på seg ansiktsmaske på et matmarked i Pamplona i Spania. Verdens helseorganisasjon har nå erklært Europa som episenter for koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix

WHO: Europa er nå episenteret

Europa er nå episenteret for covid-19-epidemien, erklærer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Av NTB | 13.03.2020 17:32:35

Medisin og helse: Verdens helseorganisasjon erklærte onsdag spredningen av koronaviruset for en pandemi, og det er nå påvist over 136.000 smittetilfeller og 5.000 dødsfall på verdensbasis.

Covid-19-viruset ble først påvist i Wuhan i Kina i desember. Fortsatt er de aller fleste smittetilfellene påvist der, men de siste ukene har viruset spredt seg raskt i Europa.

– Europa har blitt episenteret for pandemien, sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en digital pressekonferanse fredag.

Italia er hardest rammet på kontinentet med over 15.100 registrerte smittetilfeller og mer enn 1.000 døde. Deretter følger Spania med over 4.300 smittetilfeller og 122 døde, Tyskland med nærmere 3.200 smittetilfeller og sju døde, og Frankrike med over 2.800 smittede og 61 døde, ifølge oversikten fra Johns Hopkins.

En rekke europeiske land har nå innført strenge tiltak for å forsøke å få kontroll over spredningen. Det er alt fra innreiseforbud fra utlandet, stengte skoler og barnehager til stengte butikker og restauranter, pålegg om karantene og oppfordring om at alle som kan, holder seg hjemme.

Flere nyheter: