reklame for Sheiken Bowling
Menu
En plakat oppfordrer folk til å bruke munnbind i Mexico by. WHO er bekymret for utviklingen i Mexico og mener landets ledere må ta pandemien på alvor og gå foran som gode eksempler. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

WHO ber Mexicos ledere ta pandemien på alvor

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det står dårlig til i Mexico med tanke på koronapandemien og ber landets ledere ta viruset på alvor.

Av NTB | 01.12.2020 07:23:09

Medisin og helse: – Økningen i antall smittetilfeller og døde i Mexico er veldig bekymringsfull, sier generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus i WHO.

Antall koronarelaterte dødsfall i Mexico har steget til 105.940, ifølge oversikten til Worldometers. Bare USA, Brasil og India har rapportert flere dødsfall knyttet til pandemien. Over 1.113.000 er registrert smittet i landet, men det reelle tallet er trolig betydelig høyere fordi svært få testes.

President Andrés López Obrador har blitt kritisert for å ikke bruke munnbind, og selv om WHO-sjefen ikke nevnte navn, ber han Mexicos ledere ta pandemien på alvor.

– Vi har sagt det generelt, å bruke munnbind er viktig, hygiene er viktig og fysisk avstand er viktig, og vi forventer at ledere skal gå foran som gode eksempler, sier Tedros.

(©NTB)

Flere nyheter: