Menu
WHO sier Afrika står midt i en tredje smittebølge, forsterket av manglende smittevern, kaldere vær og mer smittsomme virusvarianter. Kontinentets 1,3 milliarder innbyggere står for 18 prosent av verdens befolkning, men kun 2 prosent av verdens vaksinedose er satt i afrikanske land. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

WHO bekymret for smitteutviklingen i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om flere koronasmittede i afrikanske land, der mer smittsomme varianter sprer seg og svært få er vaksinert.

Av NTB | 19.06.2021 02:07:43

Medisin og helse: – Utviklingen er veldig, veldig bekymringsfull, sier WHOs krisesjef Michael Ryan.

Antall nye covid-19-tilfeller økte til over 116.500 i forrige uke, viser tall fra WHO. Det er opp fra nærmere 91.000 i den foregående uken.

Ryan understreker at det ikke ser så ille ut for regionen i absolutte tall. Afrika står for litt over 5 prosent av de nye smittetallene globalt og 2,2 prosent av dødsfallene forrige uke.

Det som uroer WHO er det videre utviklingsforløpet. I flere land har smittetilfellene økt med over 100 prosent, mens økningen er på over 50 prosent i andre, og det skjer på hele kontinentet, sier Ryan.

Så langt har Afrika registrert 136.000 dødsfall av om lag 5,1 millioner tilfeller. WHO advarte tidligere i uken om at kontinentet står midt i en tredje og kraftig smittebølge, forsterket av manglende smittevern, kaldere vær og mer smittsomme virusvarianter.

(©NTB)

Flere nyheter: