reklame for Sheiken Bowling
Menu
Israelske skoleelever iført munnbind for å begrense koronasmitte, slik Verdens helseorganisasjon anbefaler. Foto: Sebastian Scheiner/AP Photo/NTB scanpix.

WHO: Barn over tolv år bør bruke munnbind

Barn over tolv år bør ifølge retningslinjer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) og Unicef bruke munnbind for å hindre koronasmitte.

Av NTB | 22.08.2020 09:08:04

Sosiale forhold: I Norge har helsemyndighetene vært klare på at de ikke råder barn i barneskolealder eller yngre å gå med munnbind.

WHO understreker imidlertid at også barn mellom seks og elleve år kan bruke munnbind under visse omstendigheter, melder Sveriges Radio.

I dokumentet WHO offentliggjorde fredag, skriver organisasjonen at barn over tolv år bør bruke munnbind som voksne, og at de mellom seks og elleve bør bruke det i områder med mye smitte eller på skoler.

Barn under seks år bør ikke bruke munnbind, slår WHO fast.

– Barn bør også bli hørt om hva de mener om munnbind, og hva de er bekymret for, skriver ekspertgruppen som har kommet med anbefalingen.

Barnemunnbindene blir i første omgang tilgjengelige i kjedene Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

– Vi vet det er vanskelig for barn å finne munnbind som sitter ordentlig. Derfor har vi brukt mange krefter på å få et munnbind som også passer dem, sier direktør Michael Christensen i dagligvarekjeden Dagrofa til Dansk Handelsblad.

– Det kan imidlertid oppstå situasjoner der munnbind kan påvirke læringssituasjonen og ha en negativ påvirkning på kritiske skoleaktiviteter, skriver WHO.

I Danmark blir det innført krav til bruk av munnbind i kollektivtrafikken lørdag. Her slipper barn under tolv år unna. Handelsstanden varsler imidlertid at munnbind i barnestørrelser vil være for salg fra tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: