Menu
Arbeidere setter opp et feltsykehus for covid-19-pasienter i Bangkok mandag. Myndighetene i Thailand har varslet nye smitteverntiltak etter at smittespredningen har økt. Foto: Somchai Chanjirakitti / AP / NTB

WHO advarer om smitteeksplosjon

WHO advarer om at pandemien er i en kritisk fase, der smittetallet globalt øker kraftig til tross for at det finnes velprøvde tiltak for å begrense spredning.

Av NTB | 12.04.2021 19:04:12

Medisin og helse: Advarselen kom i nye uttalelser fra Verdens helseorganisasjons fagfolk mandag. Særlig er veksten i smittespredning sterk i Sør-Asia.

– Det vokser eksponentielt. Dette er ikke situasjonen vi ønsker å være i 16 måneder inne i en pandemi, når vi har velprøvde kontrolltiltak, sier Maria Van Kerkhove i WHO.

India gikk mandag forbi Brasil som landet med det nest høyeste antallet smittetilfeller globalt, etter å ha registrert 168.000 nye smittede på en dag. India har imidlertid langt flere innbyggere enn Brasil – og regnet per million innbyggere er smittesituasjonen fortsatt langt mer dyster i Brasil.

Landet har registrert over 63.000 koronasmittede per million innbyggere, mot 9.755 smittede per million i India.

Tsjekkia med noe under 11 millioner innbyggere har registrert 147.000 smittede per million innbyggere, og USA med 332 millioner innbyggere har registrert 96.000, ifølge Worldometers oversikt.

(©NTB)

Flere nyheter: