Menu
Verdens Helseorganisasjons europeiske seksjonsleder Hans Kluge sier nye undersøkelser viser at innbyggerne i Europa er «utmattet» og demotivert etter åtte måneder med koronatiltak. Han ber nå myndighetene involvere borgerne mer i utformingen av nye tiltak. Foto: AP / NTB

WHO advarer mot «pandemi-utmattelse» i Europa

Europeiske land rammes av «pandemi-utmattelse», advarer WHO, som nå ber myndigheter lytte til borgerne når nye koronatiltak utformes etter sterk smitteøkning.

Av NTB | 06.10.2020 10:38:02

Medisin og helse: – Selv om man måler utmattelse på ulike måter, og nivået vil variere fra land til land, er det nå estimert til å ha nådd over 60 prosent i noen tilfeller, advarer leder Hans Kluge i Verdens helseorganisasjons (WHO) europeiske seksjon tirsdag.

WHO har gjennomført undersøkelser i flere europeiske land, og Kluge sier det er naturlig at borgerne føler seg demotivert og utmattet av pandemien.

Kluge oppfordrer europeiske myndigheter om å lytte til – samt samarbeide med – befolkningen når de skal utarbeide «nye og innovative metoder» for å bekjempe koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: