reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Folk slapper av i en park i Bonn med god avstand til hverandre. WHO mener det er for tidlig å lette på blant annet regler om sosial distanse i Europa. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

WHO advarer mot å lette på smitteverntiltak i Europa

Verdens helseorganisasjons Europa-kontor mener det er for tidlig å lempe på tiltak som skal hindre koronasmitte, til tross for enkelte positive signaler.

Av NTB | 08.04.2020 13:47:33

Medisin og helse: Beskjeden fra WHOs Europa-kontor kommer etter at både Norge og Danmark har varslet lettelser i restriksjonene etter påske og i slutten av april. Også Østerrike og Tsjekkia har varslet at enkelte restriksjoner skal fjernes.

– Dette er ikke tiden for å lempe på tiltakene. Det er tiden for nok en gang å doble og triple våre kollektive bestrebelser på veien mot undertrykkelse av viruset med full støtte fra samfunnet, sier WHOs Europa-direktør, Hans Kluge, på en digital pressekonferanse onsdag.

Han understreker at det trengs grundige vurderinger før restriksjoner oppheves, blant annet når det gjelder om helsevesenet er godt nok forberedt.

– Slik det er i dag, er Europa fortsatt i stor grad i sentrum for pandemien. På den ene siden har vi grunn til å være optimistiske, og på den andre til å være svært bekymret, sier Kluge.

Han uttrykte bekymring for de økende smittetallene blant annet i Tyrkia, Israel, Sverige, Finland og Ukraina, samtidig som han pekte at tempoet i smitteutbredelsen har gått noe ned i land som Italia, Spania og Tyskland.

Han sa også at det har vært «noe god utvikling» i land som Østerrike, Nederland og Sveits.

(©NTB)

Flere nyheter: