Menu
Gyda Westvold Hansen vant kvinnenes verdenscuprenn i kombinert i østerrikske Ramsau. Foto: Geir Olsen / NTB

Westvold Hansen med ny kombinertseier – fem av fem

Gyda Westvold Hansen økte forspranget etter hoppdelen i Ramsau og tok sin femte strake seier i verdenscupen kombinert.

Av NTB | 17.12.2021 14:16:44

Sport: Den norske kombinertprofilen var overlegen i fredagens renn og vant hele 46,6 sekunder foran toer Ema Volavsek fra Slovenia. Det skjedde etter seier i hoppbakken og et solid langrenn.

Treer i rennet ble japanske Yuna Kasai, mens Marte Leinan Lund ble nummer fire.

– Det var veldig morsomt å konkurrere i dag. Bakken og løypene var bra preparert, og da var det bare å kose seg, sa Westvold Hansen til NRK.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med det. Det ligger en del jobbing bak, og jeg har mye støtte fra de andre i kombinertleiren.

– Det er bare å holde på godfølelsen, senke skuldrene og fortsette å ha det moro. Da skal jeg nok fortsette utviklingen også, sa hun om planen for resten av sesongen.

19-åringen ble også verdensmester da kombinertkvinnene fikk delta i VM for første gang tidligere i år.

Volavsek hadde like godt grep om 2.-plassen.

Ida Marie Hagen ble nummer åtte i Ramsau-rennet, mens Hanna Midtsundstad ble nummer 14. Mari Leinan Lund sto over etter å ha falt i hoppbakken forrige helg.

Hun har vunnet alle fem verdenscuprenn denne sesongen. Det betyr også at hun har vunnet fem av de seks verdenscuprennene som har vært arrangert i kvinnekombinert.

Fredag hadde hun 29 sekunders ledelse da langrennet startet, og hun økte forspranget for hver mellomtid på 5-kilometeren.

(©NTB)

Flere nyheter: