Menu
West Ham og David Moyes seiler i medvind. Foto: Ian Walton / AP / NTB

West Ham stormet videre mot ineffektive Leeds

West Ham flyr høyt i Premier League. Mandag ble Leeds slått 2-0 i jakten på en oppsiktsvekkende mesterligabillett neste sesong.

Av NTB | 08.03.2021 23:08:29

Sport: Seieren sendte mannskapet til David Moyes opp på femteplass på tabellen. Kun to poeng skiller opp til Chelsea på fjerdeplass, og West Ham har i tillegg en kamp tilgode på London-kollegaen.

Opp til Leicester og Manchester United er det heller ikke mange poeng.

Dermed fortsetter eventyret for Moyes og hans menn, og West Ham-manageren har så visst gjort gode signeringer denne sesongen. Jesse Lingard ble nylig hentet på lån fra Manchester United, og mandag havnet midtbanespilleren i fokus igjen.

Første omgang var 21 minutter gammel da Lingard gikk i bakken i duell med Leeds-forsvarer Luke Ayling. Det påfølgende straffesparket tok Lingard selv, og selv om det første forsøket ble reddet av keeper Illan Meslier, satte den innleide midtbanemannen returen i mål.

Craig Dawson er også hentet til West Ham, og etter 28 minutter stanget midtstopperen inn sitt tredje mål siden låneovergangen fra Watford.

Dawson kunne også satt inn 3-0 i en meget innholdsrik første omgang, men forsøket gikk i stolpen.

Leeds fikk på sin side to mål annullerte tidlig i kampen. Det ene var en hårfin offside, der Tyler Roberts så ut til å være i offside med kneskåla.

Etter pause var Leeds også friske, men scoringer ble det ikke. Spissen Patrick Bamford misbrukte et par store sjanser.

Leeds er nummer 11 på tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: