Menu
Sadio Mane ble matchvinner på Anfield mandag. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe

West Ham øynet en sjokkseier på Anfield, men Liverpool slo tilbake og vant mandagens Premier League-oppgjør 3-2 etter en stor keepertabbe av Lukasz Fabiański.

Av NTB | 24.02.2020 23:01:25

Sport: Den suverene ligalederen kunne til slutt juble for tre nye poeng etter det som periodevis ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Sadio Mané ble matchvinner ni minutter før full tid.

Tidligere i omgangen hadde West Ham-keeper Lukasz Fabiański gjort en keepertabbe som forærte Liverpool utlikningen til 2-2.

– Dette ble spennende på en måte vi ikke ønsket. Vi åpnet døren for dem for å være ærlig, sa manager Jürgen Klopp til TV 2 etter kampen.

– Vi er fornøyde med seieren, og det er det viktigste, men det er mye vi må gjøre bedre, sa Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold til Sky Sports.

Med seieren er mannskapet til Jürgen Klopp fortsatt ubeseiret denne sesongen og har 22 poengs forsprang på tabelltoer Manchester City.

West Ham har på sin side kun Watford og Norwich bak seg på tabellen og er i akutt nedrykksfare. Trøsten er at det skiller kun ett poeng opp til Aston Villa på trygg grunn.

Seieren mandag var Liverpools nummer 21 på rad på Anfield. Det er tangering av klubbrekorden. Rødtrøyene har i tillegg 18 strake seirer i ligaen. Det er tangering av Premier League-rekorden til Manchester City satt i 2017.

West Ham-keeper Lukasz Fabiański burde muligens ha avverget scoring i den situasjonen. Hundre prosent var heller ikke opptredenen til Liverpool-keeper Alisson da West Ham utliknet rett etterpå.

Etter et hjørnespark fra Robert Snodgrass fant ballen hodet til Issa Diop. West Ham-forsvareren stanget ballen mot nærmeste hjørne, og Alisson klarte ikke holde den ute.

Liverpool sto med kun ett innsluppet mål på de siste 11 ligakampene foran møtet med West Ham. Mandag kom det ikke mindre enn to baklengs.

Da trodde trolig hjemmefansen knapt det de så på Anfield.

Drøyt midtveis i omgangen kom samtidig keepertabben som fikk bortefansen til å fortvile tilsvarende. Fabianski slapp ballen mellom egne bein etter en svak avslutning fra Mohamed Salah.

På sidelinjen måtte en frustrert West Ham-trener David Moyes se det som ville vært en oppsiktsvekkende seier glippe.

De siste 20 minuttene inneholdt store sjanser til begge lag. Mest effektive var Liverpool. Jarrod Bowen fikk sjansen til å utlikne for West Ham alene med keeper Alisson rett før slutt, men hjemmelagets sisteskanse avverget til hjørnespark.

Liverpool fikk et mål korrekt annullert for offside.

Oppgjøret på Anfield åpnet med et smell da hjemmelaget oppskriftsmessig tok ledelsen etter bare ni minutters spill. Trent Alexander-Arnold slo innlegget fra høyre, og inne foran mål styrte Georginio Wijnaldum ballen ned i lengste hjørne.

I det som ble en forrykende annen omgang tok West Ham ledelsen på ny da innbytter Pablo Fornals umarkert fikk forlenge et innlegg fra Declan Rice i lengste hjørne.

(©NTB)

Flere nyheter: