Menu
Everton-spillerne jubler for 1-0-målet til Dominic Calvert-Lewin. Foto: Justin Setterfield / Pool via AP / NTB

West Ham misbrukte gyllen Champions League-mulighet med sjeldent hjemmetap

West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0.

Av NTB | 09.05.2021 19:39:43

Sport: For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir Champions League-gruppespill.

Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng. Ned til åttendeplasserte Everton er det bare tre poeng, og med en svak avslutning på sesongen, kan West Ham risikere å gå glipp av samtlige europeiske turneringer neste sesong.

Tapet var bare det femte for West Ham hjemme. De er ligaens nest beste hjemmelag med 31 poeng etter 18 kamper, bare bak overlegne Manchester City (38).

Dominic Calvert-Lewin ble kampens eneste målscorer etter sitt mål. 23 minutter sto på uret da den engelske spissen scoret sitt 16. Premier League-mål denne sesongen.

Innbytter Joshua King fikk en gigantisk mulighet til å avgjøre oppgjøret like før slutt, men headingen fra nordmannen gikk i stolpen og ut.

Med seieren kan Everton nå spill i Europa neste sesong hvis de vinner de siste kampene sine. De er utenfor europaspill i øyeblikket, men King og co. er bare poenget bak Tottenham, som akkurat nå ligger an til å spille kvalikspill til den nye turneringen Europa Conference League, der Molde, Rosenborg og Vålerenga også er med.

(©NTB)

Flere nyheter: