Menu
Ademola Lookman fortviler etter at han åtte minutter på overtid misbrukte straffespark med en håpløs panenka og dømte Fulham til nok et tap i byderbyet mot West Ham. Foto: Cath Ivill, Pool via AP / NTB

West Ham forlenget Fulhams marerittrekke etter panenkafadese: – Kan ikke misse slik

Fulham holdt på å ta et etterlengtet poeng mot en byrival, men Tomas Souceks scoring på overtid ga West Ham 1-0-seier i søndagens London-derby.

Av NTB | 07.11.2020 23:38:24

Sport: Nesten åtte minutter på overtid kunne Ademola Lookman ha berget 1-1 for Fulham etter at Tom Cairney ble felt av Said Benhrama og det etter VAR-konsultasjon ble dømt straffespark. Et patetisk panenkaforsøk havnet i fanget på keeper Lukasz Fabianski.

– Man kan misse en straffe, men ikke på den måten. Det vet han. Han er langt nede, og det bør han være etter en slik tabbe, sa Fulham-manager Scott Parker til BT Sport.

– Han har sagt unnskyld, så vi feier det under teppet og går videre. Han er knust inne i garderoben, og det er vi alle, sa Harrison Reed.

Fulham hadde tapt 12 byderbyer på rad i Premier League og hadde tatt bare ett poeng på de 16 siste. Marerittrekka ble forlenget søndag, selv om poengene satt langt inne for vertene.

West Ham-manager David Moyes beholder også sitt jerngrep på Fulham. Han har nå 13 seirer og en uavgjort på sine 14 siste hjemmekamper mot hvittrøyene. En 2-2-kamp i 2014, da han var Manchester United-manager, er det forrige poengtapet.

Areola fredet målet helt til tilleggstiden. Da sentret Benrahma til Soucek, som skjøt inn vinnermålet.

Sebastien Haller var offside i forspillet, men gikk ikke etter ballen. Den ble headet ut til Benrahma.

– Fordi Haller var der kunne ikke forsvareren min la ballen gå. Ingen av oss kjenner offsideregelen slik den er i dag, sa Parker og fikk støtte fra Moyes.

– Det var tøft for Fulham. Offsideregelen i dag er ingen god regel. Jeg ville ropt på offside der, men vi fikk et mål ut av det, sa han til BBC.

Tre minutter senere ble et hjørnespark klarert til Jarrod Bowen, som slo til på volley. Den innleide PSG-keeperen slo ballen over. På det nye hjørnesparket nikket Haller i tverrliggeren.

Fulham spilte seg inn i kampen, men uten å skape særlige sjanser. Aleksandar Mitrovic avsluttet dårlig da han ble spilt gjennom, men var vinket av for offside.

Et langskudd fra Bowen noen minutter senere traff Tosin Adarabioyo og gikk rett utenfor.

Også i den andre omgangen kom Fulham bedre med etter hvert, men uten å skape store sjanser.

Fulham kom ned på jorda etter at laget i forrige runde tok sin første seier med 2-0 over West Bromwich og klatret over streken. WBA har søndag sjansen til å gå forbi igjen og sende Fulham ned på nedrykksplass igjen, men da må Tottenham slås.

West Ham produserte sjanser helt fra start og så ut til å skulle avgjøre tidlig. Alphonse Areola i gjestemålet måtte vise klasse flere ganger for å nekte hjemmelaget scoring.

I det 4. minutt reddet Areaola først fra Arthur Masuaku og så fra Aaron Cresswell på returen etter at West Ham utnyttet en ballerobring og Pablo Fornals la inn fra høyre.

West Ham åpnet sterkt også i 2. omgang. I det 50. minutt fikk laget frispark rett utenfor 16-meteren da Harrison Reed misset med et klareringsforsøk og sparket Soucek i brystet. Cresswell skjøt over muren, og Areola vippet ballen i tverrliggeren.

(©NTB)

Flere nyheter: