Menu
West Bromwich og Matheus Pereira tok tre enkle poeng mot Southampton. Foto: Michael Steele/Pool via AP / NTB

West Brom vant da annullering skapte full VAR-forvirring

West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

Av NTB | 12.04.2021 21:04:14

Sport: Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

– Det der er jo ikke offside, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter å ha sett reprisene.

Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

Målet forble dermed annullert.

Avgjørelsen fikk uansett ingenting å si for utfallet av kampen. Et formsterkt West Brom, som slo Chelsea 5-2 i forrige serierunde, tok ledelsen ved Matheus Pereira etter en drøy halvtime.

Tre minutter etter ledermålet doblet Matt Phillips til 2-0, og West Brom var ikke ferdig med det. Etter pause satte Callum Robinson inn 3-0.

På tampen fikk Southampton straffe, men James Ward-Prowse misset fra krittmerket.

Mannskapet til Sam Allardyce er fortsatt nest sist i Premier League. Opp til Newcastle på trygg grunn skiller det åtte poeng.

(©NTB)