Menu
FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, den norske diplomaten Tor Wennesland, konstaterer at Israel nekter å etterleve Sikkerhetsrådets krav om full byggestand i de ulovlige bosetningene i okkuperte palestinske områder. Foto: UD / NTB

Wennesland: Israel viser ingen vilje til å etterleve FN-resolusjon

Israel nekter fortsatt å etterleve Sikkerhetsrådets krav om full stans i utvidelse av ulovlige bosetninger, konstaterer FNs spesialkoordinator Tor Wennesland.

Av NTB | 28.09.2022 22:30:46

Politikk: Onsdag orienterte Wennesland Sikkerhetsrådets medlemmer om situasjonen i Midtøsten, og han konstaterte blant annet at Israel fortsetter å trosse rådets resolusjon fra 23. desember 2016.

Sikkerhetsrådets resolusjon 2334 slår fast at de israelske bosetningene og utpostene som er etablert i okkuperte palestinske områder er ulovlige, og at all byggeaktivitet i dem straks må stanse.

– Vi ser fortsatt liten framgang når det gjelder viljen til å etterleve denne resolusjonen, sa Wennesland i Sikkerhetsrådet onsdag.

Han viste blant annet til at israelske myndigheter bare i løpet av de tre siste månedene har gitt grønt lys til bygging av nærmere 2.000 nye boenheter i bosetningene.

Wennesland konstaterte videre at både Israel og Palestina har gjort lite for å etterleve andre punkter i resolusjonen, som blant annet pålegger dem å avstå fra voldsbruk mot sivile, hets og provoserende retorikk.

Etter Wenneslands orientering understreket Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour at det nå er på høy tid at Sikkerhetsrådet setter makt bak kravet og sørger for at resolusjon 2334 blir etterlevd.

(©NTB)

Flere nyheter: