Menu
Heidi Weng stuper i mål foran Ebba Andersson. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB

Weng rykket til etterlengtet seier: – Jeg så stjerner

Heidi Weng rykket to kilometer før mål og klarte akkurat å holde svenske Ebba Andersson bak seg på kvinnenes 30 kilometer jaktstart i sveitsiske Engadin.

Av NTB | 14.03.2021 12:08:19

Sport: Det var Wengs første seier i verdenscupen siden januar 2018. Hun avgjorde på slutten etter at en tetkvartett med henne, Andersson, Jessica Diggins og Julija Stupak hadde dannet seg ganske tidlig i løpet.

Det ble riktig nok spennende helt inn. Weng klarte ikke å skape en større luke til Andersson enn at svensken hele veien var på skuddhold. Ledelsen holdt imidlertid helt inn for en dyktig sliten Weng.

– Bakken var lengre enn jeg hadde trodd, så jeg var så stiv på toppen av bakken. Jeg tenkte at jeg bare måtte klare å holde meg på beina nedover. Jeg så stjerner i mål, sa Weng til NRK.

Andersson ble slått med 4,5 sekunder. Stupak slo Diggins på oppløpet i kampen om 3.-plassen og kom i mål 33,7 sekunder bak den norske vinneren.

Søndag var det 30 kilometer i fristil, og Weng var blant favorittene i Therese Johaugs skadefravær. Hun og Andersson gikk ut omtrent samtidig, sju-åtte sekunder bak ledende Stupak. Sammen med amerikaneren Diggins samlet de seg med russeren, og etter 20 kilometer hadde kvartetten i front et forsprang på halvannet minutt.

Weng og Andersson måtte gjøre det meste av drajobben i en tøff løype og surt vær, men likevel var det de to som skulle markere seg på slutten.

– Jeg ble nesten litt nervøs på slutten for at Ebba skulle ta meg igjen. Men jeg er veldig fornøyd. Dette var stort, sier 29-åringen.

Verdenscupseieren var hennes tolvte i karrieren. Hun har også vunnet verdenscupen to ganger sammenlagt.

I feltet bak frontkvartetten markerte flere norske løpere seg. Helene Marie Fossesholm gikk seg opp fra 7.-plassen fra lørdagens fellesstart og ble nummer fem. Også Lotta Udnes Weng (8), Tiril Udnes Weng (9) og Anne Kjersti Kalvå (11) kom i mål blant de elleve første.

Weng vant sist et verdenscupløp da hun avgjorde Tour de Ski og vant skitouren i Mellom-Europa for drøyt tre år siden. Senere har hun hatt mye motgang, men hun dokumenterte form i VM i år, der det ble gull på stafett og sølv på 30-kilometeren i klassisk stil.

Weng rykket to kilometer før mål og skaffet seg en luke, men ble såpass stiv at hun måtte kjempe hardt hele veien inn.

(©NTB)

Flere nyheter: