Menu
Therese Johaug får sjansen på lagsprinten i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Weng og Falla går OL-lagsprinten i langrenn – ingen Johaug

Maiken Caspersen Falla får med seg Tiril Udnes Weng i jakten på OL-gull på lagsprinten i langrenn i Zhangjiakou onsdag.

Av NTB | 15.02.2022 09:43:25

Sport: På herresiden består det norske laget av Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes.

Det var på forhånd spekulert i om Therese Johaug ville gå sin første lagsprint i et internasjonalt mesterskap. Langrennsstjernen fra Dalsbygda kunne i så fall ha økt gullfangsten under vinterlekene i Kina til tre. Slik blir det ikke.

Den norske landslagsledelsen har vært tydelig på at en uhyre formsterk Johaug kunne være et godt alternativ i onsdagens renn. Hovedpersonen åpnet for å stille dersom valget falt på henne.

– Vi har tatt ut disse to. Lagsprint er noe vi ikke gjør så altfor ofte. Vi vet at det krever god kapasitet, fartsressurser og evnen til å gå i felt, sa kvinnelandslagstrener Ola Vigen Hattestad da han presenterte laget.

Landslagstrener Hattestad beskriver laget han har tatt ut til onsdagens OL-renn som «veldig, veldig sterkt». Tiril Udnes Weng er mer tilbakeholden og nøktern.

– Vi er ikke de største favorittene, men vi har mulighet til å utfordre de største landene, sa hun på tirsdagens mediemøte.

Landslagstreneren begrunnet vrakingen av Johaug slik:

– Det er en tøff løype, og det var derfor hun var aktuell i vurderingen. Jeg hadde en fin prat med Therese, og hun ser begrunnelsen om at utfordringen hennes ligger i feltgåing. Det hadde vært spennende å bruke henne, men vi er veldig trygge på at de to vi har valgt har veldig god kapspitet i denne løypa, sa Hattestad.

På herresiden var Pål Golberg sett på som en utfordrer til plassene på det norske sprintlaget. Landslagstrener Arild Monsen sier hallingdølen tok vrakingen på en fin måte.

Klæbo tror onsdagens sprintstafett blir brutal.

– Jeg tror det er bare å feste setebeltene og begynne å jazze fart. Jeg tror det kommer til å gå fryktelig fort, og at det må jobbes ut fra kapasitet. Det blir selvfølgelig en brutal reise, sa han.

Under Pyeongchang-lekene for fire år siden gikk Norge til topps på sprintstafetten for menn. Martin Johnsrud Sundby utgjorde laget sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

Han la videre til at både Falla og Weng har vist form under vinterlekene i Beijing. På den individuelle sprinten ble de henholdsvis nummer åtte og ni. Weng gikk åpningsetappen på stafetten for Norge, og var der uheldig og falt etter å ha blitt påkjørt av en konkurrent.

USA er regjerende mester i lagsprint på kvinnesiden. Kikkan Randall og Jessie Diggins tok gullet i Pyeongchang for fire år siden. Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk Norge inn til bronse.

(©NTB)