Menu
Heidi Weng ble nummer to i Engadin lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Weng nummer to bak kruttsterk Stupak

Ingen var i nærheten av å true Julia Stupak da hun gikk til på den siste kilometeren i verdenscupen i Engadin. Heidi Weng ble nummer to på 10-kilometeren.

Av NTB | 13.03.2021 16:08:18

Sport: Stupak gikk fra Weng og Ebba Andersson i avslutningen på den klassiske fellesstarten. Svenske Andersson tok til slutt 3.-plassen.

Det var nettopp Andersson som satte fart tidlig i rennet. Hun skapte stadig noen småluker, og om lag halvveis på 10-kilometeren hadde en gruppe med Andersson, Stupak, Weng, Tiril Udnes Weng og Jessica Diggins fått en luke. Tiril Weng og Diggins måtte slippe ut på den siste 3,3 kilometer lange runden.

VM-dronningen Therese Johaug måtte stå over rennet på grunn av en betennelse i håndleddet. Betennelsen skyldes indirekte mildværet under VM i Oberstdorf. Der gikk Johaug med tynnere hansker enn hun er vant med, noe som påvirket håndtaket på staven.

Også en annen løper som ville vært favoritt, Sveriges Frida Karlsson, står over helgens renn på grunn av en håndleddsskade.

Lørdagens resultater gir utgangspunktet for søndagens 30 kilometer lange jaktstart. Da skal kvinnene gå gjennom Engadin-dalen, med start i like ved St. Moritz og målgang i S-chanf.

(©NTB)

Flere nyheter: