Menu
Heidi Weng jublet over mål under det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Weng med kjærkommen opptur – nytt show fra Johaug

Heidi Weng slo tilbake etter forrige helgs verdenscupfiasko. Hun ble toer bak en suveren Therese Johaug på søndagens 10 kilometer klassisk på Sjusjøen.

Av NTB | 06.12.2020 10:23:04

Sport: For en uke siden slet Weng sportslig og trivdes dårlig på reise i Finland. Vel hjemme i Norge fant hun tilbake til godfølelsen. Ved målpassering på Natrudstilen ropte hun et rugende «ja».

Weng gjorde et solid løp og endte 25,3 sekunder bak Johaug i søndagens norgescuprenn.

– Jeg er veldig glad uansett hvordan dette går. Jeg følte meg bra og sto på, sa Weng til NRK før Johaug hadde kommet seg til mål.

I forrige uke dro Weng til Ruka sammen med det norske langrennslandslaget. Hun hadde tidligere vært ærlig om sine bekymringer rundt å reise utenlands under en koronapandemi. Etter en mislykket sprint på åpningsdagen trakk hun seg fra resten av verdenscuphelgen.

– Det er historie nå. Jeg måtte ha en uke fri, og jeg har trent bra siden tirsdag. Jeg tenkte jeg skulle ta dette rennet som trening. Det er bedre å stille til start enn å drive alene på Skeikampen. Du blir litt mer giret av å gå skirenn.

– I dag følte jeg meg egentlig veldig pigg, og jeg tror jeg kan bedre enn dette. Jeg synes dette var gøy, la Weng til.

Tredjeplassen gikk Helene Marie Fossesholm. Stortalentet endte 39,9 sekunder bak vinnertiden.

Lørdag ble det Johaug-seier foran Fossesholm på samme distanse i fri teknikk. Da skilte det 20,3 sekunder mellom dem.

Norges langrennslandslag har hoppet av verdenscuphelgene i Davos og Dresden før jul. Det er også tvilsomt om norske løpere stiller i Tour de Ski på nyåret.

Etter søndagens opptur fortalte Weng om hvordan tiden har vært etter den vonde opplevelsen i Finland.

Selv om Johaug måtte gå i tåkehavet uten skibriller, hadde hun full kontroll på Sjusjøen. Hittil i vinter har hun vunnet samtlige distanserenn hun har gått.

(©NTB)

Flere nyheter: