Menu
Jeanette Hegg Duestad fikk to fjerdeplasser i OL. Tirsdag endte hun på annenplass under mestermøtet på Elverum bak suverene Hans Kristian Wear. Foto: Heiko Junge / NTB

Wear vant mestermøtet i skyting

Hans Kristian Wear fra Styrvoll var i en klasse for seg med 350 poeng da han gikk til topps i mestermøtet i skyting. Jeanette Hegg Duestad ble nummer to.

Av NTB | 10.08.2021 21:22:00

Sport: Wear skjøt imponerende 250 poeng i grunnlaget med elleve innertiere. Det sikret bane 1 i finaleskytingen. Han var eneste skytter med fullt hus og den første som har klart det på direkten i en TV-sending.

Skytteren fra Vestfold var rolig som skjæra på tunet i finalen og banket inn 100 poeng og åtte sentrumsblinker. Han fikk dermed suverene 350 poeng. Han avsluttet det hele med 10,9 på det siste skuddet.

Jeanette Hegg Duestad, som tok to fjerdeplasser i OL i Tokyo, skjøt 247 poeng i kvalifiseringen etter å ha fått en svak åtter på «tiskudden».

Hun slo til med 100 poeng og seks innertiere i finalen og til slutt 347 poeng.

Rasmus Løberg skjøt 248 først og lå på bane to i finalen. Han fikk 99 poeng med tre innertiere og måtte se Duestad gå forbi.

Ole Kristian Bryhn var med i Rio-OL, men har «lagt opp». Han skjøt 100 poeng i finalen med fire innertiere og 347 poeng totalt. Han endte til slutt på tredjeplassen.

Best på «tiskudden» var Tor Harald Lund, som hadde 100 poeng og seks innertiere.

Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang ble ungdomsmester med 344 poeng og fem innertiere i finalen.

(©NTB)