reklame
Menu
Guvernør Jay Inslee sier at presidenten hisser til opprør på hjemmebane når han tvitrer om å frigjøre delstater der innbyggere er pålagt å holde seg hjemme. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix

Washington-guvernør sier Trump maner til opprør

Guvernør Jay Inslee sier at presidenten hisser til opprør på hjemmebane når han tvitrer om å frigjøre delstater der innbyggere er pålagt å holde seg hjemme.

Av NTB | 18.04.2020 00:32:29

Medisin og helse: Trump la tidlig fredag ut meldinger som har vakt oppsikt.

– FRIGJØR MINNESOTA!

– FRIGJØR MICHIGAN!

– FRIGJØR VIRGINIA, og redd det 2. grunnlovstillegget deres. Det er under angrep, skrevet presidenten på Twitter.

I alle de nevnte statene hadde det vært demonstrasjoner denne uka mot at de demokratiske guvernørene hadde beordret folk å holde seg hjemme.

At presidenten deler slike meningsytringer, framstår politisk motivert og vekker bekymring for at hans tilhengere føler seg oppmuntret til å ignorere retningslinjer om å holde fysisk avstand til andre i sosiale sammenhenger.

På pressebrifingen på ettermiddagen sa Trump at han er helt komfortabel med meldingene sine og at han mener mange delstater har gått for langt i sinn innskrenkninger av bevegelsesfriheten og pålegg om å holde fysisk avstand.

Blant dem som reagerte kraftig tidligere på dagen, var Washington-guvernør Jay Inslee.

– Presidentens uttalelser denne morgenen oppfordrer til ulovlige og farlige handlinger. Han setter millioner av personer i fare for å få covid-19, skriver Inslee på Twitter.

Guvernøren advarer også om at Trumps uttalelser kan hisse opp stemningen og føre til vold.

(©NTB)

Flere nyheter: