Menu
Både logoen og navnet til NFL-klubben som i 87 år har hett Washington Redskins vil bli endret. Inntil videre skal klubben kjennes som Washington Football Team. Foto: Susan Walsh, AP / NTB scanpix

Washington droppet «Redskins»

NFL-laget i USAs hovedstad droppet torsdag formelt «Redskins» fra klubbnavnet og heter inntil videre bare Washington Football Team.

Av NTB | 23.07.2020 22:03:01

Sport: Representanter for urbefolkningen i USA har i årevis drevet kampanje for å få klubben til å kvitte seg med klubbnavnet, som betyr «Rødhuder» og oppfattes som nedsettende.

Etter den siste tidens protester mot rasisme kom klubbledelsen på glid, og tidligere i måneden ble det offentliggjort at klubben kom til å endre navn. Det skjedde etter at store sponsorer truet med å bryte med klubben.

– Fra i morgen starter vi prosessen med å fjerne alle Redskins-merker fra klubbens utstyr og fasiliteter. Vi oppfordrer våre tilhengere, mediene og alle andre til umiddelbart å begynne å benytte «Washington Football Team», heter det i en uttalelse fra klubben.

Et nytt klubbnavn skal besluttes gjennom en grundig prosess. Det gamle har eksistert siden 1933.

Washington er ikke alene om å endre navn. I Canada har Edmonton Eskimos droppet sitt tilnavn, og baseballklubben Cleveland Indians har avtalt møte med representanter for urbefolkningen for å diskutere et mulig navnebytte.

(©NTB)

Flere nyheter: