reklame
Menu
Karsten Warholm med munnbind under pressemøte før Diamond League-stevnet i Monaco. Han knuste konkurrentene på 400 meter hekk. Foto: Matthias Hangst, Pool via AP / NTB scanpix

Warholm utklasset konkurrentene og satte stevnerekord

Karsten Warholm utklasset konkurrentene på 400 meter hekk og satte stevnerekord på 47,10 i Diamond League-stevnet i Monaco.

Av NTB | 14.08.2020 21:02:41

Sport: Den norske verdensstjernen slo stevnerekorden til Kevin Young fra 1992 med et halvt sekund. Tiden er den nest beste han har oppnådd på distansen der han er dobbelt verdensmester.

Konkurrentene i Monaco formelig knuste han, og Yasmani Copello løp inn til 2.-plass på 49,04 nesten to sekunder bak Warholm.

– Tiden er veldig bra, mitt nest beste løp noen gang. Jeg er veldig fornøyd. Det tar ofte litt tid å komme inn i det, men dette er den beste sesongstarten jeg har hatt, sa Warholm til NRK.

– Det var 13 steg mellom alle hekkene, og det er det ikke ofte jeg klarer.

Warholm har sagt at dette kan bli hans eneste løp på spesialdistansen i år. Han vurderer å løpe 400 meter flatt i Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august.

– Det er jo dumt at det er en kort sesong, for dette viser at trening funker, sa Warholm, som ennå ikke har bestemt seg når det gjelder stevnet i Sverige.

Fredagens stevne ble avviklet med 5000 tilskuere, mot de 16.000 som vanligvis kranser stadion i Monaco. Munnbind og sosial distanse gikk ut over stemningen, men arrangøren skapte tribunelyd med et avansert lydsystem.

(©NTB)

Flere nyheter: